TELEVISION CENTRE

TELEVISION CENTRE

W12

Location

WOOD LANE, WHITE CITY, W12

Date

2015 onwards

Partner

MITSUI FUDOSAN & AIMCO & THE BBC

Architect

AHMM, MACCREANOR LAVINGTON, DUGGAN MORRIS, GILLESPIES, DRMM

Area

2.3M SQ FT

Links

www.televisioncentre.com/

BBC TVC Flythrough

The opening up and transformation of Television Centre into a mixed use development including office and studio space for the BBC, complementary entertainment and leisure facilities, public open space, premium offices, housing, independent cinema, and members’ club Soho House, with a hotel.

The buildings are listed and therefore the scheme includes the refurbishment and conversion as well as elements of new build.

The scheme seeks to take forward the innovative management approach created at Chiswick Park to create a new destination in West London for living, working and playing.

Television Centre will open to the public for the first time in its history with new outdoor spaces by award-winning landscape architects Gillespies, connecting Wood Lane with Hammersmith Park through the Helios courtyard and landscaped forecourt.

Construction commenced in 2015. 432 homes will be available in Phase 1, due for completion in 2018.

Television Centre LinkedIn

Television Centre Facebook